denisova-nazvala-naychastishi-porushennya-na-spetsdilnitsyakh

Денісова назвала найчастіші порушення на спецдільницях

 • 4528 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Офіс Омбудсмена зафіксував порушення прав громадян на понад 40 спеціальних виборчих дільницях. Про це під час прес-конференції в Києві сказала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передає кореспондент УНН.

"Що стосується спеціальних виборчих дільниць – створено в нашій державі для голосування 1147 спеціальних виборчих дільниць", - сказала Денісова.

Зі слів Омбудсмена, такі дільниці були створені у місцях несвободи і в місцях, де або лікуються громадяни, або у закладах соціальної допомоги, установах виконання покарань тощо.

"Нами встановлено проведення 83 моніторингових візитів до таких виборчих дільниць. Зараз ми зробили вже практично 70% свого плану. У всіх 83 виборчих дільницях знаходяться 35,5 тис. осіб", - повідомила вона.

Денісова зазначила, що 50% з цих 83 дільниць – це установи виконання покарань, а 50% - це заклади надання медичної і соціальної допомоги.

"Які порушення виявлено: практично кожна третя дільниця, перевірена нами – ми фіксували порушення виборчих прав. Перш за все, це стосується неможливості голосування маломобільних груп населення - 16%, тобто не створено належних умов для того, щоб вони могли реалізувати свої виборчі права. 11% перевірених – це недостатньо скриньок і кабінок для голосування. 4% - недозабезпечена можливість пацієнтів лікарень проголосувати за місцем голосування і 4% - бюлетенів надано вдвічі менше, аніж там знаходиться людей", - сказала вона.

Як повідомляв УНН, на 70 виборчих дільницях, на яких проводився моніторинг представниками офісу Омбудсмена, були порушені права виборців. 

Українські Національні Новини

Політика