denisova-peregovori-schodo-povernennya-24-moryakiv-narazi-vedutsya

Денісова: переговори щодо повернення 24 моряків наразі ведуться

 • 8133 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що, за її інформацією, у межах виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права проводяться переговори щодо повернення 24 захоплених російською стороною в районі Керченської протоки українських моряків. Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Хочу уточнити інформацію стосовно 24 військовополонених моряків", - вказала Денісова після того, як сьогодні у ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на її слова нібито про наявність відповідних домовленостей.

Омбудсмен нагадала, що 18 липня підписала клопотання до керівника СУ ФСБ РФ Михайла Шишова щодо ухвалення рішення про обрання її особистого зобов’язання як запобіжного заходу для військовополонених моряків, які перебувають у Лефортовському СІЗО. "Посольство України в РФ передало через МЗС РФ ці документи до ФСБ РФ і наразі вони перебувають на розгляді керівника СУ", - повідомила вона.

"Мені відомо, що проводяться переговори щодо повернення моряків у рамках виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права. Сподіваюсь на те, що усі необхідні документи будуть направлені та враховані. Чекаємо на моряків вдома!" - наголосила Денісова.

Нагадаємо, 17 липня всім 24 українським морякам російський суд продовжив арешт на три місяці.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика