denisova-poprosila-pospriyati-oon-u-peremischenni-uvyaznenikh-z-ordlo-na-teritoriyu-ukrayini

Денісова попросила посприяти ООН у переміщенні ув’язнених з ОРДЛО на територію України

 • 9721 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова попросила новопризначену главу Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільду Богнер посприяти в питанні звільнення українських заручників на Донбасі. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Мала приємність познайомитися з новопризначеною Главою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільдою Богнер. Попросила сприяння в переміщенні ув’язнених з ОРДЛО на територію України. Якщо з тимчасово окупованої території Луганської області за останні півроку мені вдалося перемістити вже 319 людей, то окупаційна адміністрація т.зв. "ДНР" блокує цей процес", - написала омбудсмен.

Також вона повідомила, що під час зустрічі більш предметно обговорювалась ситуація на сході України та пов’язані з конфліктом порушення прав людини – ускладнений перетин лінії розмежування, труднощі з реалізацією соціальних виплат та пенсій.

Крім того Денісова та Богнер обговорили ситуацію з дотриманням прав людини в окупованому Криму.

"Моніторингова місія ООН з прав людини має представництво в Донецьку та Луганську, а також можливість здійснювати віддалений моніторинг ситуації в Криму. Тому я звернулася до Глави місії з проханням про обмін інформацією. Репресії проти кримських татар та громадян України, напад на храм ПЦУ в Криму, справи Едема Бекірова, Володимира Балуха, Павла Гриба – на цих питаннях я особливо наголосила. Ці справи та справи незаконно утримуваних громадян України в Російській Федерації та Криму я передам пані Богнер", - зазначила Людмила Денісова.

Нагадаємо, раніше Матільда Богнер зустрілася із заступником Міністра МЗС України Сергієм Кислицею. 

Українські Національні Новини

Політика