denisova-zayavila-na-timchasovo-okupovanikh-teritoriyakh-okupanti-zgvaltuvali-400-ditey-i-doroslikh

Денісова заявила, на тимчасово окупованих територіях окупанти зґвалтували 400 дітей і дорослих

 • 211262 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. В інтерв'ю "Суспільне Новини" уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла, що на тимчасово окупованих територіях окупанти зґвалтували 400 дітей і дорослих. Про це інформує УНН.

Деталі

Денісова розповіла що потерпілі звертаються до її Офісу Уповноваженого. Від насильства потерпають діти, жунки та навіть чоловіки.

За її словами, дзвінки на "гарячу лінію" уповноваженого для отримання психологічної допомоги почали надходити, коли наприкінці березня українські військові почали визволяти міста Київської області і жителі змогли спокійно вийти з підвалів. Люди зізнавались, що стали жертвами сексуального насильства з боку окупантів.

Людмила Денісова зазначила, що з 1 по 14 квітня Офіс омбудсмена отримав близько 400 звернень про зґвалтування, і вони продовжують надходити.

Цитата

"Наші 5 психологів не справляються з цим навантаженням. Тож я висловила прохання ЮНІСЕФ, щоб вони збільшили майже у 2 рази кількість психологів, щоб і допомога була якісною, і щоб не було вигорання, у тому числі цих психологів, які і вдень і вночі отримують такі звернення. І ці випадки дуже страшні", - наголосила омбудсмен.

Уповноважена зазначила, що пережите сексуальне насильство може вплинути на бажання або здатність жінок народжувати, і це має ознаки геноциду.

"Також ознаки геноциду мають ті випадки, коли дітей вивозять.., щоб Україна не мала майбутнього. Немає дітей – немає майбутнього, немає українців. Це і є геноцид українського народу", - наголосила Денісова.

Українські Національні Новини

Суспільство