denisova-zno-v-standartnomu-formati-zabezpechit-pravo-na-osvitu-vstupnikiv-2020

Денісова: ЗНО в стандартному форматі забезпечить право на освіту вступників 2020 року

 • 13779 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова зазначила, що проведення зовнішнього незалежного оцінювання у стандартному форматі забезпечить право на освіту вступників 2020 року. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

“Проведення ЗНО у стандартному форматі забезпечить право на освіту вступників 2020 року. Триваючий карантин та відтермінування проведення ЗНО викликало хвилю стурбованості у випускників та їх батьків щодо можливості для подальшого вступу у вищі навчальні заклади у 2020 році”, - написала Людмила Денісова.

Вона зазначила, що мова йде про рівні права і можливості доступу до якісної освіти, які створює ЗНО.

“За понад 10 років існування ЗНО, воно здобуло у суспільстві переваги, ключовими із яких є об'єктивність оцінювання шляхом виключення людського фактора, подолання корупції при вступі до вищих навчальних закладів та забезпечення рівного доступу до вищої освіти залежно від знань абітурієнта. Крім того, ЗНО є одним із чинників наближення української освiти до європейських стандартів освiти та підвищення якостi середньої та вищої освiти”, - додала Денісова.

За її словами, забезпечуючи право на освіту, не потрібно нехтувати основоположним правом кожної людини на життя і здоров’я.

“Тому, закликаю, щоб всі дотичні до проведення ЗНО, від міністра до вчителя, кожен на своєму рівні забезпечили максимальний рівень безпеки для вступників, зокрема, дотримання соціального дистанціювання та використання засобів індивідуального захисту”, - зазначила Людмила Денісова.

Нагадаємо, у МОН розповіли, чи готові провести ЗНО у безпечних умовах.

Українські Національні Новини

Політика