denisova-znovu-poprosila-dozvolu-fsb-zustritis-z-ukrayinskimi-moryakami

Денисова знову попросила дозволу ФСБ зустрітись з українськими моряками

 • 7653 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денисова повторно звернулась до директора Федеральної служби безпеки Російської Федерації Олександра Бортнікова з проханням надати дозвіл на зустріч з затриманими в Керченській протоці українськими моряками. Про це Денисова написала у своєму Facebook, передає УНН.

"Я повторно звернулася до директора ФСБ РФ Олександра Бортнікова, з проханням надати мені, як Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, письмовий дозвіл для відвідання українських військовополонених моряків", - повідомила Денисова.

Вона зазначила, що також вкотре звернулась до російського омбудсмена Тетяна Москалькової і готова зустрітись з моряками в будь-який час.

"Також я направила звернення до Уповноваженого в РФ з прав людини Тетяни Москалькової, щоб і вона посприяла в організації та здійсненні мого візиту до наших хлопців", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС на тлі загострень на Азові заявив про готовність посилювати підтримку України

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад та захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь - з Чорного в Азовське море, також були поранені та захоплені у полон члени їхніх екіпажів. У МЗС висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України. 

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

У Росії заявили, що у московське СІЗО “Лефортово” з окупованого Криму доставили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні “Матроської тиші”. Україна згодом підтвердила інформацію про переправлення військових до Росії.

Українські Національні Новини

Політика