denisova-zvernulas-do-politsiyi-cherez-slova-martsinkiva-pro-te-scho-gey-ne-mozhe-buti-patriotom

Денісова звернулась до поліції через слова Марцинківа про те що "гей не може бути патріотом"

 • 171451 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Уповноважена з прав людини Людмила Денісова звернулась до правоохоронних органів через слова міського голови Івано-Франківська Руслана Марцинківа на адресу ЛГБТ спільноти. Щоправда, ці слова він сказав 6 років тому, пише УНН.

Цитата

"У ході інтерв’ю YouTube-каналу "РОЗМОВА" міський голова сказав, що "гей не може бути патріотом". Такі гомофобні висловлювання є забороненими антидискримінаційним законодавством України і в мирний час. Сьогодні, коли українське суспільство демонструє безпрецедентну єдність в забезпеченні відсічі збройної агресії російської федерації проти нашої Батьківщини, поширювати мову ворожнечі, ділити українців на "патріотів" та "не патріотів", публічно висловлювати свої упереджені судження щодо окремих категорій громадян – категорично неприпустимо", - написала Денісова в своєму Telegram-каналі.

Деталі

Омбудсмен зауважила, що рівність прав і свобод без будь-яких привілеїв та обмежень гарантована Основним Законом України.

Такі висловлювання міського голови принижують честь і гідність представників ЛГБТІК-спільноти, які нарівні з усіма іншими громадянами України стоять на захисті нашої держави: борються за незалежність України в бою, здійснюють волонтерську діяльність, надають гуманітарну допомогу, фіксують воєнні злочини країни-агресора, наголосила Денісова.

Цитата

"Направила подання пану Марцінківу з вимогою неухильно дотримуватися вимог антидискримінаційного законодавства та принести публічні вибачення за гомофобні висловлювання", - заявила уповноважена.

"Звернулася до Голови Національної поліції України щодо проведення перевірки зазначеної інформації та вжиття заходів реагування з огляду на наявність ознак розпалювання ворожнечі щодо представників ЛГБТІК-спільноти та порушення рівноправності громадян", - підкреслила вона.

Контекст

Ще у 2016 році міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зробив одіозну заяву про те що "гей не може бути патріотом".

“Перед виборами мене в ефірі “1+1″ запитали: чи може бути гей патріотом? Я сказав, що ні. Патріотом може бути тільки християнин, справжній патріот – той, хто вірить в Бога”, – зазначив міський голова.

В інтерв'ю YouTube-каналу "РОЗМОВА" мер заявив, що не змінив своєї думки.

"Я – христинин, я за християнські цінності, за родинні цінності. Я ніколи від своїх християнських цінностей не відмовлюсь", - сказав він.

Українські Національні Новини

Суспільство