denisova-zvernulasya-do-moskalkovoyi-schodo-nadannya-likiv-dlya-zatrimanogo-krimskogo-aktivista

Денісова звернулася до Москалькової щодо надання ліків затриманому кримському активісту

 • 9959 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила про порушення права кримського активіста Олега Приходька, якого напередодні затримали російські силовики, і звернулася до своєї російської колеги через це. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook-сторінку Денісової.

"Згідно з отриманою інформацією, Олег Приходько має захворювання шлунково-кишкового тракту та сечостатевої системи. Його рідні передали необхідні для лікування медикаменти та окуляри. Але співробітники пенітенціарного закладу не видають цю передачу.

Звертаюсь до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової вжити невідкладних заходів для відновлення прав громадянина України, а саме посприяти отриманню необхідних ліків та окулярів", - написала Денісова.

Вона нагадала, що Олег Приходько був затриманий російськими силовиками 9 жовтня цього року та заарештований підконтрольним РФ Київським районним судом до двох місяців перебування у "ФКУ СИЗО 1 УФСИН Росии по Республике Крым и г. Севастополю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура АРК відкрила провадження через затримання українця в окупованому Криму

Згодом стало відомо, що п’ять днів працівники СІЗО в Криму не передавали Приходьку необхідні ліки.

У свою чергу, звільнений з російського ув'язнення український режисер Олег Сенцов повідомив, що стало на одного українського політичного в'язня більше.

Українські Національні Новини

Політика