deokupatsiya-kharkivschini-vzhe-zareyestrovano-ponad-240-voyennikh-zlochiniv-okupantiv

Деокупація Харківщини: вже зареєстровано понад 240 воєнних злочинів окупантів

 • 133486 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. В Харківській області з початку деокупаційних заходів зареєстровано понад 240 воєнних злочинів росіян. Про це повідомляє поліція Харківської області, передає УНН.

Цитата

«Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 241 воєнних злочинів», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що на блокпостах правоохоронці разом з військовими перевірили 2438 транспортних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 вересня повідомлялося, що на Харківщині з початку вересня ЗСУ звільнили 388 населених пунктів

«За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 9 осіб. Поліцейські виявили 3 факти незаконного обігу наркотиків та затримали осіб, у яких вилучили наркотичні речовини», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів.

«Працівниками вибухотехнічної служби обстежено територію загальною площею майже 285,5 гектарів. Вилучено 6462 вибухонебезпечних предметів, знищено – 86», - інформує поліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СБУ назвали кількість затриманих колаборантів після деокупації Харківщини

Також повідомляється, що відновили свою роботу підрозділи поліції на звільнених територіях. Співробітниками поліції забезпечується публічна безпека та порядок на 6 напрямках: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому та Вовчанському.

Поліція Харківщини відреагувала на 1639 повідомлень від громадян, які минулої доби надійшли на спецлінію «102»

Доповнення

В Ізюмі знайшли місце масового поховання цивільних та воїнів ЗСУ, мінімум 440 тіл.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомляв, що місто Ізюм у Харківській області знищено приблизно на 80%, а за кількістю могил можна попередньо оцінити, що загиблих мирних жителів буде вдвічі більше, ніж у Бучі під Києвом.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП