deportavanim-ukrayintsyam-stane-prostishe-povertatisya-dodomu-uryad-sogodni-zatverdit-postanovu

Депортаваним українцям стане простіше повертатися додому: Уряд сьогодні затвердить постанову

 • 144145 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Уряд сьогодні затвердить постанову, яка полегшить повернення українців, депортуваних до росії. Як повідомив під час засідання Кабінету Міністрів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, постанова передбачає запуск документа-посвідчення особи на повернення в Україну, передає УНН.

Цитата

“Уряд сьогодні затвердить постанову, яка полегшить повернення українців, яких депортували до росії. Таких людей сотні тисяч. І ми вже стикалися з ситуаціями, коли українців вивозили без будь-яких документів або потім відбирали їх. Тому ми запускаємо документ-посвідчення особи на повернення в Україну. Цей документ зможуть отримати члени родин депортованих людей в Державній міграційній службі. Отримання документу буде можливе й на основі звернення Мінреінтеграції. Оформлення посвідчення буде безкоштовним і здійснюватиметься за п’ять робочих днів. Ми будемо робити все, аби допомогти кожному українцю повернутися додому”, – заявив прем’єр.

Деталі

Шмигаль також закликав людей з тимчасово-окупованої Херсонської області та інших регіонів негайно виїжджати на підконтрольні Україні території. Він додав, що Уряд, місцева влада та міжнародні гуманітарні організації готові допомогти.

Доповнення

Мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що російські окупанти готують примусову депортацію всіх мешканців Херсона.

Гауляйтер Херсонщини володимир сальдо фактично змушує мешканців кількох населених пунктів Херсонщини перебратися на лівий берег Дніпра.

Українські Національні Новини

Політика