deputat-uzhgorodskoyi-miskradi-khoche-prikrasiti-istorichnu-budivlyu-simvolom-ugorskoyi-imperiyi

Депутат Ужгородської міськради хоче прикрасити історичну будівлю символом Угорської імперії

 • 19617 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Депутат Ужгородської міської ради Іван Волошин хоче встановити на фасаді історичної будівлі "Корона" копію одного із ключових символів Угорської імперії - Святостефанську корону. Про це повідомляє видання Закарпаття Онлайн, передає УНН.

Разом з тим, за даними видання, паспорт опорядження фасаду пам'ятки "Корона" не передбачає встановлення на споруді символу Угорської імперії.

Більше того, встановлення такого політичного символу може посилити напруження в стосунках української та угорської громад Закарпаття та призвести до нового витка протистояння між офіційними Києвом та Будапештом, пише видання.

"Таке протистояння, що грає на національних почуттях угорців Закарпаття, мобілізовує їх на основі антиукраїнських настроїв та робить їх керованими з Будапешта, не є вигідним ні спокійному Закарпаттю, ні Україні загалом.

І в цьому сенсі є показовим негативний досвід угорського монумента на Верецькому перевалі, який є постійною точкою напруження, перманентно залишаючись об'єктом політичних провокацій і навіть прямих диверсій", - пише видання.

Також нагадується, що раніше саме Волошин, користуючись службовим становищем, організував викрадення пам'ятки "Корона" в громади Ужгорода за заниженою ціною. Тепер депутат є одним із співвласників готельно-ресторанного комплексу "Корона", збудованого на місці зруйнованої пам'ятки.

Крім того, у 2016 році на будівництві готельно-ресторанного комплексу Волошин підстрелив громадського діяча Рахімова і стріляв у депутата міськради Богуславського. Зокрема, за даними Закарпаття Онлайн, Волошин стріляв кількаразово, у відповідь на прохання показати дозвільну документацію на роботи на "Короні" в Ужгороді.

За фактом стрілянини було відкрите кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України.

Українські Національні Новини

Політика