deputat-vimagav-groshi-z-pidpriyemnitsi-vidklyuchivshi-yiyi-magazin-vid-elektriki-sbu

Депутат вимагав гроші з підприємниці, відключивши її магазин від електрики – СБУ

 • 9920 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 15 жовтня. УНН. У Кіровоградській області депутат Світловодської міської ради вимагав гроші з підприємниці, відключивши її магазин від енергопостачання. Про це поінформували у пресслужбі управління Служби безпеки України в області, передає УНН.

За даними спецслужби, депутат, який очолює одне з комунальних підприємств Світловодська, вимагав гроші від підприємниці, яка займається торгівлею. За 35 000 гривень чоловік пропонував власниці бізнесу відновити в її магазині світло і водопостачання, яке попередньо він безпідставно розпорядився від’єднати. Також за хабар він обіцяв у подальшому не створювати штучних перешкод у її комерційній діяльності.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 КПК України )(Затримання уповноваженою службовою особою - ред.) у службовому приміщенні після отримання хабара.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.

Зараз тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших імовірних фактів незаконної діяльності затриманого.

Нагадаємо, на Миколаївщині місцевий депутат вимагав хабар у розмірі 15 тис. доларів за передачу в оренду земельної ділянки площею 200 кв м.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП