deputat-yevroparlamentu-zaklikaye-rf-zvilniti-vsikh-ukrayinskikh-politvyazniv

Депутат Європарламенту закликає РФ звільнити всіх українських політв'язнів

 • 6578 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Депутат Європейського парламенту від Великобританії Джулі Уорд приєднується до закликів до Росії звільнити всіх українських політичних в'язнів, які були затримані з моменту анексії Криму. Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний сайт депутата Європарламенту Джулі Уорд.

"Сьогодні ми з іншими членами Європарламенту отримали відповідь від Романа Сущенко, який незаконно поміщений у в'язницю в Росії з політичних мотивів. Роман - український журналіст, затриманий в Москві за звинуваченням у шпигунстві. У 2018 році він був засуджений до 12 років в'язниці суворого режиму", - написала Уорд.

Він також додав, що численні журналісти та активісти, такі як Олег Сенцов, були затримані російськими властями за їх роботу.

На думку депутата, схоже, що Росія нападає на свободу слова, і їх дії проти журналістів піддаються різкій критиці.

"Я приєднуюся до закликів до Росії звільнити всіх політичних в'язнів, які були затримані з моменту анексії Криму. Ми не можемо жити в світі, де свобода слова і журналістика так явно ігноруютьсяа", - написала депутат.

Як повідомляв УНН, представники ЄС були присутні на засіданні Лефортовський районного суду Москви, який продовжив термін утримання під вартою 24 військовополонених українських моряків. У зв'язку з цим Євросоюз знову виступив з вимогою негайного і безумовного звільнення українських моряків.

Нагадаємо, Романа Сущенко, утримуваного в російській в'язниці, остаточно приговорили в Росії до 12 років колонії суворого режиму.

Український журналіст був затриманий в Москві 30 вересня 2016 року. ФСБ Росії звинуватила Сущенко в шпигунстві і роботі на українську розвідку. У Міноборони заяви ФСБ РФ про приналежність журналіста в підрозділ Головного управління розвідки МОУ назвали черговою провокацією. Сам він своєї провини не визнає.

20 листопада 2018 року президент Петро Порошенко нагородив журналіста Романа Сущенко орденом "За мужність" III ступеня.

Українські Національні Новини

Політика