deputat-zagorodniy-prokomentuvav-spravu-ofshoru-surkisa-scho-osvoyuvav-koshti-uyefa

Депутат Загородній прокоментував справу “офшору Суркіса”, що освоював кошти УЄФА

 • 10209 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Правоохоронці підтвередили, що гроші УЄФА, які потрапляли на офшорну компанію, замість того, щоб йти на фінансування футбольних потреб України, витрачалися на закупівлю кави та чаю. Про це в ефірі телеканалу “ЗіК” розповів член “футбольної” ТСК ВР Юрій Завгородній, передає УНН.

“Правоохоронні органи (під час попереднього закритого засідання ТСК - ред.) підтвердили те, що на кошти, які виділялися на той час ФФУ від УЄФА йшли на офшорні рахунки (компанія Ньюпорт Менеджмент - ред.) і на них були закуплені багато чаю, кави і морепродуктів. Коли члени ТСК запитали, чи дійсно це було зроблено. Правоохоронці відповіли: так дійсно, такі закупки були.

Я так розумію, що міжнародні футбольні структури перераховують кошти на розвиток футболу, а не на ті потреби, на які вони були витрачені”, - сказав Загородній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава ТСК про візит на "ФФУ Продакшн": ми підтримуємо виробництво штучного футбольного покриття в Україні

За словами політика, для ТСК важливо розібратися у всіх цих питаннях, а також у справі щодо будівництва футбольних майданчиків.

“Ми будемо перевіряти, щоб дійти до істини, і в нас ТСК має працювати до квітня”, - уточнив Загородній.

Нагадаємо, на цьому тижні завод із виробництва штучного покриття для футбольних майданчиків “ФФУ Продакшн” опублікував повний фото-звіт про побудовані підприємством 66 міні-поля у Києві.

Також нагадаємо, з початку року Нацполіція активізувала слідство у “справі Суркіса” щодо привласнення коштів УЄФА.

Заявником у провадженні виступила Українська Асоціація футболу.

Поштовхом до викриття присвоєння коштів УЕФА стало розслідування німецького видання Der Spigel. У ньому стверджувалося, що УЄФА з 2002 року перерахувала близько 390 млн євро, призначених Українській асоціації футболу (раніше — ФФУ), офшорній компанії “Ньюпорт Менеджмент Лтд” (Newport Management Limited), яка зареєстрована на Британських Віргінських островах та "пов'язана з братами Суркісами".

“Доказом того‚ що власниками „Ньюпорт Менеджмент Лтд“ (Newport Management Limited) були громадяни України, свідчать і протоколи зборів відомої київської сімки у складі В. Згурського‚ Ю. Карпенка‚ Ю. Ляха‚ В. В. Медведчука‚ Б. Губського‚ Г. Суркіса‚ І. Суркіса від 29 і 30 листопада 1995 р.‚ які відбулися у Києві та Цюриху (Швейцарія)”, — повідомляє з цього приводу Відкритий реєстр національних публічних діячів України. 

Крім того, про зв’язок Newport Management та ФК “Динамо” (належать братам Суркісам - ред.) свідчить оприлюднений у ЗМІ документ, датований 2015 роком. Тоді клуб та офшорна структура подавали спільну заявку на “участь у процедурі атестації на спортивний сезон 2016-2017”. 

Українські Національні Новини

Політика