deputata-z-ivano-frankivska-sogodni-suditimut-za-koruptsiyne-pravoporushennya

Депутата з Івано-Франківська сьогодні судитимуть за корупційне правопорушення

 • 8210 переглядiв

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-КИЇВ. 2 грудня. УНН. Сьогодні в Івано-Франківську міському суді розглянуть справу, фігурантом якої є екс-працівник КП “ЄРЦ” і депутат Івано-Франківської міської ради Василь Скиданчук, якого підозрюють у корупційних правопорушеннях. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-секретаря Івано-Франківського міського суду.

Нагадаємо, суд розглядатиме справу, фігурантами якої є депутати міської ради від ВО “Свобода” Віктор Синишин і Василь Скиданчук, які працюючи в Єдиному розрахунковому центру (ЄРЦ), зареєстрували дві фірми, на які отримували підряди від цього ж комунального підприємства. Загалом на двох було укладено понад сорок договорів з проведення ремонтних робіт на суму понад 600 тис. гривень.

Зазначимо, що до минулого засідання по справі В.Синишина, депутати жодного разу не з'являлись на судові засіднання. Причини неявки були різноманітними, від хвороби, до чисельних відряджень.

30 листопада депутат В.Синишин прибув в зал судового засідання та попросив суддю закрити кримінальне провадження проти нього. Депутат зазначив, що всі строки по цій справі закінчилися. Також відповідач повідомив суду, що його не притягали до кримінальної відповідальності у цій справі. Прокурор у свою чергу зазначив, що така справа слухається по факту, а не по відношенню до пана В.Синишина. Захисник депутата повідомив суду, що прокурор не пояснила, де є конфлікт інтересів. І вважає, що конфлікт інтересів взагалі відсутній, тому справу треба закрити, мовляв, нема жодних наявних ознак порушення.
Після тривалого слухання, суд прийняв рішення визнати В.Синишина винним у вчиненні адмінпорушення за ч.1, ст 172. і постановив закрити провадження у зв’язку із закінченням строку, тому ніякого покарання не було призначено.

Українські Національні Новини

Політика