deputata-zapidozrili-u-prodazhu-pisku-iz-stolichnogo-ozera-na-ponad-30-mln-grn

Депутата запідозрили у продажу піску із столичного озера на понад 30 млн грн

 • 17241 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Депутату однієї з міських рад на Київщині оголосили про підозру у видобутку та продажу піску з озера в особливо великих розмірах. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу генеральної прокуратури України.

“Депутат місцевої ради підозрюється у неправомірному видобутку та продажу піску в особливо великих розмірах з озера в Дарницькому районі Києва. 10 грудня 2019 року повідомлено про підозру депутату однієї з місцевих рад Київської області у вчиненні дій, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України”, — йдеться у повідомленні.

Вказано, що за версією слідства, голова правління одного з акціонерних товариств, який також є депутатом однієї з місцевих рад на Київщині, ймовірно, заволодів понад 579 тис. тонн піску з дна озера у Дарницькому районі м. Києва в 2017 — 2018 роках та організував його подальшу реалізацію. Зазначається, що внаслідок цього матеріальні збитки територіальній громаді міста Києва оцінюють в 32,5 млн грн.

Також повідомляється, що кримінальне провадження розслідується слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, на Буковині викрили нелегальний видобуток корисних копалин.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП