deputati-inodi-govoryat-rechi-yakim-ne-mozhna-potraplyati-v-zmi-zelenskiy-pro-viyskovu-dopomogu-azerbaydzhanu

Депутати іноді говорять речі, яким не можна потрапляти в ЗМІ: Зеленський про "військову допомогу Азербайджану"

 • 15114 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Народні депутати іноді у Верховній Раді говорять такі речі, яким не можна потрапляти в ЗМІ. Про це у відповідь на питання щодо слів нардепа про "військову допомогу Азербайджану" заявив Президент Володимир Зеленський, спілкуючись з представниками ЗМІ на Буковині, передає кореспондент УНН.

"Давайте не плутати особисте висловлювання того чи іншого депутата, не важливо якої партії. Вони у нас всі в Раді говорять таке, що іноді не можна, мені здається, щоб потрапляло в ЗМІ. Але це особисте висловлення, ми живемо в свободній державі", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що відповідні рішення - це повноваження не будь-якого депутата, а Голови держави, верховного головнокомандувача.

"Тут у нас зрозуміла, виважена і правильна позиція як держави – ми закликаємо до діалогу між Азербайджаном і Вірменією, до деескалації цього конфлікту, але хочу сказати, що стосується наших відносин з Азербайджаном – вони в останній рік-два особливі, це правда, вони дуже потужні і на економічному напрямку, і на геополітичному. Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Азербайджана, і вони так само … завжди підтримують нашу цілісність і суверенітет", - додав Президент.

На уточнююче запитання він відповів, що "мова не йде про те, що Україна буде надавати військову допомогу будь-якій країні (стороні)".

Варто зазначити, раніше народний депутат від фракції “Слуга народу” Людмила Марченко заявила, що Україна готова надати військову допомогу Баку в збройному протистоянні Азербайджану з Вірменією в Нагірному Карабасі в разі такої необхідності.

Нагадаємо, раніше сьогодні голова МВС Арсен Аваков заявив, що Україна не буде надавати військову допомогу жодній зі сторін в азербаджано-вірменському конфлікті.

Крім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що рішення про надання допомоги іноземним державам належить до компетенції уряду та Президента України.

Українські Національні Новини

Політика