deputati-mistsevikh-rad-vimagayut-vidstavki-ministra-kulturi-e-nischuka

Депутати місцевих рад вимагають відставки міністра культури Е.Нищука

 • 9946 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Депутати місцевих рад вимагають відставки міністра культури Євгена Нищука. Причиною тому стали образливі вирази на адресу жителів Південного Сходу і Центру країни, передає УНН.

22 листопада, під час виступу на ток-шок "Свобода слова" на каналі ICTV, міністр культури України Євген Нищук дозволив собі образливі висловлювання на адресу жителів Південного Сходу і Центру країни. Зокрема, він заявив: "Ситуація, що склалася на сході і півдні, - прірва свідомості. Більш того, коли ми говорили про генетику в Запоріжжі, на Донбасі, то це міста завезені. Немає там ніякої генетики, це свідомо завезені. Черкаси - славний гетьманський і Шевченків край. Сам місто Черкаси наполовину завезений. Чому? Тому що боялися шевченківського духу. Це була технологія Радянського Союзу ".

Після цього цілий ряд політичних сил почали вимагати відставки міністра культури.

Найбільш послідовним у цьому питанні виявився Опозиційний блок. Представники партії на сесіях міських та обласних рад ряду регіонів України (зокрема, Дніпропетровську облраду, Дніпровський і Криворізький міськради, Запорізька міськрада, Херсонська міськрада) зробили відповідні заяви і закликали поради звернеться до Володимира Гройсмана з вимогою відставки Нищука.

У заявах депутатів від Опозиційного блоку прозвучало, що партія усіма силами буде захищати права громадян України і "рішучим чином будуть ставити на місце знахабнілих" Парубія, Нищук, зубків "і інших любителів поміркувати про неправильну генетиці або недостатньому українство мільйонів громадян. Замість того, щоб займатися важкою роботою по виведенню України з кризи, об'єднання країни, боротьбі з серйозними громадськими недугами, влада сама перетворилася в важкий громадський недуга на тілі України, в головну проблему і джерело кризових ситуацій в країні ", йдеться в заяві.

За нашою інформацією опозиціонери не мають наміру зупинятися і будуть піднімати питання відставки міністра Нищука та Верховній Раді і на всіх найближчих сесія місцевих рад по всій Україні, і особливо на південному Сході, і в Центрі країни, жителі яких стали адресатами "генетичного" хамства міністра.

Нагадаємо, що в заяві на офіційному партійному сайті Опозиційного блоку повідомлялося, що виступ міністра культури Нищука - це "пряма образа мільйонів громадян України, яких фактично відносять до" другого сорту ", натякаючи на те, що вони - чужі елементи, гальмо на шляху українізації , звинувачуючи в небажанні асимілюватися і відмовитися від своєї рідної мови, культури, традицій, віри ". Так само повідомлялося, що - "Опозиційний блок заявляє рішучий протест проти практики пресингу за етнічною, культурному, мовному та релігійною ознаками". Крім того, ряд обласних організацій опозиційного блоку ініціювали збір підписів громадян за відставку Нищука .

Українські Національні Новини

Політика