deputati-vr-zvernulisya-do-yes-iz-prokhannyam-schodo-prodovzhennya-zakhodiv-z-liberalizatsiyi-torgivli

Депутати ВР звернуться до ЄС із проханням щодо продовження заходів з лібералізації торгівлі

 • 162050 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Депутати Верховної Ради стали ініціаторами звернення до Європарламенту та Ради ЄС із проханням продовжити пільговий режим для експорту та транзиту українських товарів, наданий лише на рік. Про це повідомив голова податкового комітету ВР, нардеп Данило Гетманцев, передає УНН.

Цитата

"ЄС є основним напрямком українського експорту та транзиту. Значною підтримкою для українських товаровиробників стало скасування Євросоюзом мит і квот на експорт українських товарів до червня наступного року. Однак вже зараз стає зрозумілим, що не всі українські товаровиробники встигнуть скористатися пільговим режимом. Саме тому разом з колегами став ініціатором звернення до Європарламенту та Ради ЄС щодо пролонгації заходів з лібералізації торгівлі", - зазначив Гетманцев.

Він також додав, що продовження пільгового режиму для експорту продукції українських товаровиробників до моменту завершення перемовин про вступ в ЄС стане потужним сигналом для бізнесу, що дозволить з більшою впевненістю планувати свою діяльність і подальший розвиток, створювати нові робочі місця.

Деталі

Згідно зі зверненням, загальний обсяг українського експорту та транзиту до ЄС становив 17,88 млрд доларів за вісім місяців 2022 року, це на 1,08 млрд доларів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім цього, у зверненні йдеться, що лібералізація доступу для українських товарів на ринок ЄС є не лише важливим елементом підтримки експорту, але також сприяє посиленню інтеграції економіки України до ринку ЄС.

"Пролонгація існуючих заходів з лібералізації торгівлі до завершення переговорів щодо членства України у Європейському Союзі стане потужним сигналом як для бізнесу, так і для громадян України про солідарність європейського народу з Україною в її запеклій боротьбі з агресором, що дозволить українським підприємцям з більшою впевненістю планувати свою діяльність і подальший розвиток, створювати нові робочі місця та з готовністю приймати виклики, які постануть перед українською економікою у період післявоєнної відбудови", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо 

Депутати Європарламенту схвалили скасування мит ЄС на весь український експорт на рік. Заходи охоплюють промислові товари, фрукти та овочі, сталь.

Українські Національні Новини

Економіка