deputatu-khersonskoyi-oblradi-zaochno-povidomili-pro-pidozru-u-kolaboratsionizmi

Депутату Херсонської облради заочно повідомили про підозру у колабораціонізмі

 • 90025 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Депутату Херсонської обласної ради "Наш край" Віталію Булюку заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. За даними слідства, він погодився обійняти посаду голови так званої "Херсонської митниці" при окупаційній владі рф. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Як стало відомо УНН з власних джерел, йдеться про Віталія Булюка.

ЗМІ раніше повідомляли, що він перейшов на бік окупантів і був "призначений" заступником голови так званої "військово-цивільної адміністрації Херсонської області".

Цитата

"Керівником Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності депутату Херсонської обласної ради (ч. 7 ст. 111-1 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, підозрюваний після вторгнення збройних сил рф на територію України погодився на співпрацю з представниками держави-агресора.

"Депутат виступив з ініціативою початку митного оформлення товарів на Херсонській митниці, а також надав згоду на зайняття посади голови так званої "Херсонської митниці" при окупаційній владі РФ. Він звернувся до працівників Херсонської митниці Держмитслужби України, які перебували на території м. Херсон та Херсонської області, з пропозицією продовжити роботу під його керівництвом", - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Українські слідчі повідомили підозру колаборанту – міському "голові" окупованого Херсона. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП