deputatu-yevroparlamentu-ne-dozvolyayut-pobachitisya-iz-saakashvili

Депутату Європарламенту не дозволяють побачитися із Саакашвілі

 • 14422 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Депутат Європарламенту, ексголова МЗС Польщі Ганна Фотига провела зустріч із опозиціонеркою Оленою Хоштарією, яка оголосила голодування на підтримку експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Про це пише УНН З посиланням на Грузия Online.

Деталі

Лідер партії "Дроа" та депутат парламенту Грузії Олена Хоштарія вдалася до крайньої форми протесту, вимагаючи переведення ув'язненого Міхеїла Саакашвілі до приватної клініки. З 3 листопада вона продовжує голодування у кабінеті парламентської фракції "Лело – Партнерство для Грузії".

Зустріч Фотиги та Хоштарія проходила за зачиненими дверима за участю члена "Дроа" Бату Кутелія, який у минулому обіймав посаду посла Грузії в США.

Депутат Європарламенту прибула до Грузії 12 листопада разом із двома членами Сейму Литви. Сама Фотига повідомила журналістам, що однією з головних цілей її візиту є зустріч із Міхеїлом Саакашвілі.

"Мене непокоїть існуюча ситуація як людину, яка часто контактувала з Саакашвілі, коли він був президентом… Я тут, щоб оцінити поточну ситуацію", — заявила раніше сьогодні Ганна Фотига.

До цього часу Мін'юст Грузії не видав члену Європарламенту дозвіл, необхідний для зустрічі із ув'язненим у лікарні Глданської в'язниці. Як вказала Хоштарія, недопуск Фотиги до експрезидента "стане ще одним великим скандалом".

Доповнення

Михеїл Саакашвілі таємно повернувся до Грузії незадовго до муніципальних виборів. Після зміни влади у 2012 році проти експрезидента на батьківщині було порушено кілька кримінальних справ, які сам Саакашвілі вважає політичними. З дня затримання, 1 жовтня, на знак протесту він продовжує голодування.

Українські Національні Новини

Новини Світу