deradyanizatsiya-zakonodavstva-ta-elektronni-komunikatsiyi-rada-ukhvalila-nizku-zakoniv

Дерадянізація законодавства та електронні комунікації: Рада ухвалила низку законів

 • 92475 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Верховна Рада України сьогодні, під час засідання, ухвалила низку важливих законопроектів, серед яких дерадянізація законодавства України, продовження строку дії воєнного стану та інші. Про це УНН пише з посиланням на Tеlеgram-канал голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк.

Деталі

Зокрема, Рада ухвалила 19 важливих законопроектів під час воєнного стану в Україні.

Одним з таких є продовження строку дії воєнного стану в Україні до 25 травня (№7300).

Парламент прийняв закон про підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб (№7194).

Можновладці звільнили від оподаткування з винагороди тих, хто передав ЗСУ придатну для застосування бойову техніку держави-агресора (№7278).

Рада також проголосувала закон про дерадянізацію законодавства України (№4284).

Прийнято закон про збільшення на 200 млрд грн (з 1.5 млрд грн до 201.5 млрд грн) розмір Резервного фонду Держбюджету України на користь підвищення обороноздатності і безпеки держави (№7299).

Нардепи ухвалили закон про функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану (№7269), а також про регулювання правового режиму на тимчасово окупованій території України (№7270).

Парламент також проголосував за загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття в період воєнного стану (законопроект №7275).

Влада ухвалила закон про електронні комунікації (№7227). Закон передбачає підвищення ефективності організації роботи постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг в умовах воєнного стану.

На порядку денному нардепи прийняли законопроекти про безперебійне виробництво та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану (№7264) та про регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану (№7289).

Сьогодні також голосували наступні закони:

  • Про першочергові заходи реформування сфери містобудівної діяльності (№7282);
  • Про особливості визначення рентної плати за видобування газу природного на період дії воєнного, надзвичайного стану (№7249);
  • Про повноваження суб’єктів забезпечення цивільного захисту та імплементації норм міжнародного гуманітарного права у сфері цивільного захисту (№7255);
  • Про особливості застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану (№7280);
  • Про відкликання нардепа Медведчука з посади члена Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, обраного за квотою пропорційного представництва фракції партії "ОПЗЖ" (№7301);
  • Про розмежування повноважень між центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері цивільного захисту, та центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту (№5847);
  • Про публічні закупівлі лікарських засобів (№6416);
  • Про передачу цілісних майнових комплексів державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин) та іншого майна Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (№3688).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість ОПЗЖ у ВР створили депутатську групу "Платформа за життя та мир": її очолив Бойко

Українські Національні Новини

Політика