derzhagentstvo-z-pitan-elektronnogo-uryaduvannya-pidgotuvalo-zakonoproekt-pro-kriptovalyuti

Держагентство з питань електронного урядування підготувало законопроект про криптовалюти

 • 10021 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Державне агентство з питань електронного урядування України підготувало законопроект про врегулювання питання криптовалют і готується внести його на розгляд Верховної Ради. Про це під час круглого столу повідомив помічник голови Державного агентства електронного урядування України Костянтин Ярмоленко, передає УНН.

“Наша робоча група, куди входять також представники Європейського банку реконструкції і розвитку, уже підготувала законопроект. Ми його скоро подамо в Верховну Раду, протягом кількох тижнів. Очікуємо підтримки всіх зацікавлених сторін”, — заявив К.Ярмоленко.

Нагадаємо, у кіберполіції підтримали ідею легалізації криптовалюти в Україні.

Як повідомляв УНН, розмір українського ринку Bitcoin становить 2,5 млрд дол.

Також нагадаємо, що в українському парламенті зареєстровано кілька законопроектів з легалізації ринку криптовалют в країні. В НБУ пропозиції нардепів назвали передчасними і недосконалими.

Один з документів підготував нардеп від РПЛ Сергій Рибалка, якого нещодавно звільнили з посади голови фінансового комітету ВРУ. В авторський колектив свого законопроекту "Про стимулювання ринку криптовалют і її похідних" він включив свою подругу Анастасію Байбородіну.

Разом з тим експерти Bitcoin Foundation назвали документ "радикала" безглуздим і популістським. А за даними ЗМІ, законопроект Рибалки (№7183-1) взагалі "списаний" у російських чиновників.

Українські Національні Новини

Політика