derzhavne-oboronne-zamovlennya-maye-buti-vikonane-ne-piznishe-pershoyi-dekadi-grudnya-tsogo-roku-rnbo

Державне оборонне замовлення має бути виконане не пізніше першої декади грудня цього року – РНБО

 • 11389 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов доручив інтенсифікувати роботу щодо виконання державного оборонного замовлення. ДОЗ має бути виконаний у повному обсязі не пізніше першої декади грудня поточного року. Про це УНН передає з посиланням на пресслужбу РНБО.

"Олексій Данілов нагадав, що згідно з ухваленим документом у 2020 році на виконання ДОЗ передбачено фінансування у сумі 25,848 млрд грн, що на 16% більше, ніж у 2019 році. Секретар РНБО України також зазначив, що уряд утворив нове Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України, на яке покладено функції щодо координації ДОЗ", - йдеться в повідомленні.

Данілов звернув увагу окремих державних замовників, які взяли участь у нараді, на неприпустимо низькі темпи виконання державного оборонного замовлення.

Повідомляється, що учасники міжвідомчої наради, у якій взяли участь, зокрема, представники державних замовників, Міністерства фінансів, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, ДК "Укроборонпром" обговорили стан виконання ДОЗ за 9 місяців поточного року, проблемні питання і пропозиції щодо їх вирішення.

"За результатами обговорення представникам міністерств і відомств доручено інтенсифікувати роботу щодо виконання ДОЗ; забезпечити у поточному році постачання у повному обсязі військового озброєння та техніки за контрактами 2019-2020 років; врахувати проблемні питання виконання ДОЗ у поточному році під час корегування проєкту оборонного бюджету на 2021 рік. ДОЗ має бути виконаний у повному обсязі не пізніше першої декади грудня поточного року", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки погодив основні показники державного оборонного замовлення на 2020 - 2022 роки.

Українські Національні Новини

Політика