derzhbyudzhet-u-sichni-lipni-zvedeno-z-defitsitom-v-1-1-mlrd-grn-minfin

Держбюджет у січні-липні зведено з дефіцитом в 1,1 млрд грн - Мінфін

 • 7736 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Загальний фонд Державного бюджету у січні-липні 2019 року було виконано із дефіцитом у сумі 1,1 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі Мінфіну із посиланням на оперативні дані Держказначейства, передає УНН.

Як зазначено у повідомленні, у перші сім місяців 2019 року спеціальний фонд зведено з профіцитом у 8,7 млрд грн передусім завдяки понадплановим надходженням від пільгового розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін залучив до держбюджету понад 33 млрд гривень на аукціонах ОВДП

"Дефіцит загального фонду Державного бюджету було профінансовано за рахунок запозичень, тоді як надходження від приватизації становили лише 0,4 млрд грн (що становить 2,1% від річного плану). В рамках управління ліквідністю було ухвалено рішення про заміщення надходжень від приватизації внутрішніми запозиченнями в першій половині року. Водночас для фінансування бюджету вкрай важливо забезпечити початок великої приватизації вже цього року", - йдеться у повідомленні.

Державні запозичення за загальним фондом державного бюджету у січні-липні цього року склали близько 311,5 млрд грн. При цьому, платежі з погашення державного боргу в цей період становили 248,9 млрд гривень, додали у Мінфіні.

Українські Національні Новини

Економіка