derzhdep-ssha-dozvolit-gromadyanam-obirati-stat-v-pasporti

Держдеп США дозволить громадянам обирати стать в паспорті

 • 19510 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. У середу Державний департамент США заявив, що вводить нове правило, яке дозволить американцям вказувати свою стать у паспорті без надання підтверджуючих медичних документів. Про це пише УНН з посиланням на WSJ.

Деталі

Ця зміна дозволить американцям-трансгендерам мати паспорти, відповідні їх гендерної ідентичності, і Державний департамент назвав це кроком до просування рівних прав для лесбіянок, геїв, бісексуалів і транссексуалів в усьому світі.

Державний департамент також заявив, що робить кроки по додаванню нового гендерного маркера для осіб, які ідентифікують себе не як чоловік або жінка, а як "небінарні, інтерсексуальні і гендерно неконформні".

"Ми оцінюємо найкращий підхід для досягнення цієї мети", - сказав Держсекретар Ентоні Блінкен в заяві.

Раніше від заявників на паспорт потрібно було пред'явити медичні документи, якщо обрана стать не збігалася з іншими документами, що засвідчують особу.

Американський союз громадянських свобод, група за громадянські права, заявив, що нові зміни стали важливим кроком вперед.

Додамо

Парламент Франції остаточно ухвалив закон про біоетику з його головним положенням про право на екстракорпоральне запліднення (ЕКО) для всіх жінок, в тому числі одиноких і для тих, хто перебуває в одностатевому шлюбі.

До сих пір право на екстракорпоральне запліднення мали лише гетеросексуальні пари в разі медичних проблем, пов'язаних з безпліддям. Згідно з новим законом, право на ЕКО отримують всі жінки у віці до 43 років, в тому числі одинокі або одностатеві пари.

Українські Національні Новини

Новини Світу