derzhdep-ssha-rosiya-i-kitay-mozhut-chiniti-bilshiy-sanktsiyniy-tisk-na-kndr

Держдеп США: Росія і Китай можуть чинити більший санкційний тиск на КНДР

 • 8928 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Влада США вважає, що Росія і КНР дотримуються резолюцію ООН про посилення санкцій проти КНДР, але можуть робити у цьому напрямку більше. Таку позицію озвучила у вівторок керівник прес-служби Держдепартаменту Гізер Нойєрт під час регулярного брифінгу для журналістів, інформує УНН.

"Наша позиція ніяк не змінилася, ми продовжуємо кампанію максимального тиску. США все ще виступають за продовження санкцій, світ виступає за продовження дії обмежень", - сказала вона. "Кожен раз, коли у нас є можливість переговорити з іншими країнами ми говоримо про продовження підтримки режиму санкції відносно КНДР, поки не буде здійснена повна денуклеаризація", - заявила Нойєрт. За її словами, РФ і Китай "підтримують продовження санкційного тиску, але можуть робити більше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держсекретар США звинуватив Росію в спробах підірвати режим санкцій Радбезу ООН щодо КНДР

2 червня 2018 року в Сінгапурі пройшла перша в історії зустріч лідерів США і КНДР. За її підсумками американський лідер Дональд Трамп та його північнокорейський колега Кім Чен Ин прийняли спільну заяву. У ній Пхеньян оголосив про готовність піти на повну денуклеаризацію Корейського півострова, а Сполучені Штати зобов’язалися у відповідь надати КНДР гарантії безпеки. Проте наміри сторін у підсумковому комюніке сінгапурського саміту не конкретизовані.

У грудні 2017 року РБ ООН одноголосно прийняла резолюцію про чергове посилення санкцій проти КНДР у відповідь на проведене країною 29 листопада випробування балістичної ракети. Документ ввів нові обмеження на поставки сирої нафти і продуктів нафтопереробки, а також вимагає від усіх країн вислати північнокорейських трудових мігрантів протягом 24 місяців. Резолюція також передбачає інші обмеження, що стосуються поставок до КНДР промислового обладнання, важкої техніки і транспортних засобів.

Українські Національні Новини

Новини Світу