derzhdep-ssha-skhvaliv-prodazh-nestandartnikh-boyepripasiv-ukrayini-na-165-mln-dolariv

Держдеп США схвалив продаж нестандартних боєприпасів Україні на 165 млн доларів

 • 146685 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Згідно з повідомленням NBC News, у понеділок Держдепартамент США схвалив іноземний військовий продаж Україні "нестандартних боєприпасів" на суму 165 мільйонів доларів. Агентство з питань співробітництва в галузі безпеки та оборони повідомило Конгрес про продаж 24 квітня, йдеться в повідомленні, передає УНН.

Деталі

Продаж був "доведений до відома українців під час візиту держсекретаря Ентоні Блінкена та міністра оборони Ллойда Остіна" до Києва минулими вихідними, зазначає NBC News.

Високопосадовець міністерства оборони заявив журналістам у неділю, що "це той тип боєприпасів, який українці досі використовують, бо мають так багато систем колишнього радянського виробництва".

"Пропонований продаж підвищить здатність України протистояти поточним і майбутнім загрозам за рахунок підтримки оперативної готовності своїх сил", — йдеться у пресрелізі Держдепартаменту.

Україна запросила закупівлю "різних нестандартних боєприпасів", включаючи, окрім іншого, "152-мм боєприпаси для 2А36 "Гіацинт"; 152-мм боєприпаси до гармат Д-20; ВОГ-17 для автоматичного гранатомета АГС-17; 120-мм мінометні снаряди (не НАТО); 122-мм боєприпаси до 2Сл "Гвоздика"; Ракети БМ-21 Град; 300-мм боєприпаси/реактивні снаряди до РСЗВ "Смерч"; гранати ВОГ-25 для підствольного гранатомета ДП-25; 82-мм мінометні боєприпаси; 125-мм осколково-фугасні боєприпаси для Т-72; 152-мм боєприпаси до 2А65; транспорт; та інші супутні елементи логістичної та програмної підтримки", - йдеться у повідомленні.

Додамо

У четвер президент США Джо Байден санкціонував надання ще 800 мільйонів доларів військової допомоги для підтримки України за рахунок президентських коштів.

Українські Національні Новини

Новини Світу