derzhdep-ssha-skhvaliv-prodazh-ukrayini-16-patrulnikh-kateriv-na-600-mln-dolariv

Держдеп США схвалив продаж Україні 16 патрульних катерів на 600 млн доларів

 • 17386 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Державний департамент США підтримав можливий продаж уряду України 16-ти патрульних катерів Mark VI та додаткового устаткування на суму 600 мільйонів доларів. Про це повідомляє УНН із посиланням на Агенцію з військового співробітництва та безпеки США.

"Державний департамент США погоджує уряду України придбання до 16 патрульних катерів марки Mark VI та відповідного обладнання на суму до 600 мільйонів доларів", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що цей продаж покращить безпеку країни-партнера, яка є силою політичної стабільності та економічного прогресу у Європі.

Нагадаємо, що Пентагон готовий надати додаткову військову допомогу Україні, посилаючись на досягнення у ключових реформах, а саме у протидії корупції.

Як повідомлялося раніше в УНН, у ВМС у травні почали новий набір в екіпаж для патрульних катерів класу "Айленд".

Також нагадаємо, у посольстві України в США пояснили закупівлю партії ракет Javelin.

.@StateDept authorizes a Foreign Military Sales #FMS case for #Ukraine for their purchase of up to 16 Mark VI patrol boats and related equipment valued at up to $600 million--https://t.co/vzZLappPIl@StateDeptPM @EURPressOffice @USAandEurope @USEmbassyKyiv pic.twitter.com/MbzbnhJ2c4

— Political-Military Affairs, US Dept of State (@StateDeptPM) June 17, 2020

Українські Національні Новини

Політика