derzhdep-ssha-ukrayini-sche-bagato-treba-zrobiti-dlya-vikonannya-obitsyanki-maydanu

Держдеп США: Україні ще багато треба зробити для виконання обіцянки Майдану

 • 7674 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. З часів Революції гідності Україна досягла значного прогресу з тих пір, але багато ще чого треба зробити, щоб виконати обіцянку Майдану, тож США закликають лідерів України активізувати зусилля у боротьбі з корупцією і продовжувати політичні та економічні реформи. Про це йдеться у заяві держдепу США з приводу третьої річниці Ревоолюції гідності в Україні, передає УНН.

"Три роки тому тисячі українців зібралися на Майдані, центральнй площі Києва, з вимогою, щоб їх голос був почутий. Сміливо зустрівшись мінусових температур і насильства з боку сил безпеки, ці українці мирно закликали свій уряд визнати їх вибір, щоб приєднатися до Європи", - йдеться у заяві.

"Україна досягла значного прогресу з тих пір, але багато ще чого треба зробити, щоб виконати обіцянку Майдану. Пам'ятаючи мужність і рішучість, які показали український народ під час Революції гідності, Сполучені Штати закликають лідерів України активізувати зусилля у боротьбі з корупцією і продовжувати політичні та економічні реформи, які будуть знаком пошани для тих, хто віддав своє життя, щоб забезпечити краще, більш демократичне майбутнє для України. Сполучені Штати будуть продовжувати підтримувати український народ в цих зусиллях", - додали у держдепі США.

Нагадаємо, посол Британії в Україні Дж.Гоф заявила, що найкращий шлях вшанувати полеглих активістів на Майдані - побудувати інклюзивну, демократичну, квітучу Україну.

Українські Національні Новини

Політика