derzhdep-ssha-vklyuchiv-ukrayinu-do-spisku-nebezpechnikh-dlya-podorozhey-regioniv

Держдеп США включив Україну до списку небезпечних для подорожей регіонів

 • 13196 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Державний департамент США не рекомендує американським туристам подорожувати в Україну і на окуповані території Криму і Донбасу. Оскільки, Україна через рівень злочинності, громадянські заворушення і вибори занесена до списку небезопосних регіонів, подорож по яким вимагає підвищеної обережності. Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний сайт Держдепу.

"Проявляйте велику обережність під час подорожей по Україні через високий рівень злочинності, небезпеки заворушень і масових акцій пов'язаних з виборами. Не подорожуйте до Криму через довільні затримання та інші зловживання з боку російської окупаційної власти і у східні райони Донецької і Луганської областей, особливо райони, які не контролюються державою, через збройний конфлікт і викрадення людей", - йдеться в повідомленні.

Співробітники Держдепу, відзначають, що в Україні злочини проти іноземців та їх майна є звичайним явищем. Демонстрації, які часом носили насильницький характер, регулярно проходять по всій Україні, в тому числі в Києві. Політично спрямовані вбивства і вибухи також відбувалися в країні. Є повідомлення про насильство з боку націоналістичних груп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США все ще не рекомендує подорожувати в Росію і окупований Крим

"Президентські вибори в Україні призначені на 31 березня, а можливий другий тур - 21 квітня. Ризик насильства посилюється в період виборів, а на попередніх виборах деякі пов'язані з виборами демонстрації призводили до насильства", - наголошується в повідомленні.

У Держдепартаменті наголосили, що після окупації Росією і спробою анексії цієї частини України в Криму широко поширена військова присутність Російської Федерації. Окупаційна влада продовжує зловживати і довільно садити в тюрму іноземців та місцеве населення, особливо тих, хто заперечує російський суверенітет на півострові.

"Уряд США забороняє своїм співробітникам виїжджати до Криму і не може надавати екстрену допомогу громадянам США в Криму", - сказано в документі.

"Сили під керівництвом Росії продовжують контролювати райони Донецької і Луганської областей, де в результаті триваючого збройного конфлікту загинуло понад 10 тисяч осіб. Приватним особам, включаючи громадян США, погрожували, затримували або викрадали протягом декількох годин або днів після зупинки на контрольно-пропускних пунктах, контрольованих російськими силами. Уряд США обмежує поїздки державних службовців США в східні райони Донецької і Луганської областей та прилеглі регіони, що обмежує можливості надання екстреної допомоги громадянам США в цих регіонах", - резюмували в Держдепартаменті.

Як повідомляв УНН, Держдеп США засудив дії влади РФ в окупованому Криму, які перетворилися в переслідування і репресії проти місцевого населення, закликавши Росію звільнити всіх незаконно затриманих кримських татар.

Українські Національні Новини

Політика