derzhdepartament-dopuskaye-vvedennya-novikh-sanktsiy-proti-kubi

Держдепартамент допускає введення нових санкцій проти Куби

 • 7537 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Держдепартамент допускає розширення списку санкцій США відносно Куби "у міру надходження нової інформації". Про це заявив у четвер в. о. заступника помічника держсекретаря США у справах Західної півкулі Кеннет Мертен на слуханнях у комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу, передає УНН із посиланням на ТАРС.

"Санкційний список щодо Кубі - динамічний документ. І ми продовжимо час від часу переглядати його в міру надходження нової інформації", - сказав дипломат на засіданні про політику США щодо острівної держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федеріка Могеріні вважає неприйнятним збереження американського ембарго відносно Куби

Мертен нагадав, як у листопаді 2017 року США внесли близько 180 організацій і підконтрольних їм структур на Кубі до списку санкцій. Як пояснив Мертен, американцям заборонено здійснювати фінансові операції із цими структурами, так як вони, за даними Вашингтона, пов'язані з кубинської розвідкою, військовими і службами безпеки.

Тоді США заявили, що публікація списку ніяк не пов'язана з так званими акустичними атаками, спрямованими проти працювали в Гавані американських дипломатів.

Нагадаємо, голова Держради і Ради міністрів Куби Мігель Діас-Канель заявив у неділю, що торгово-економічне ембарго, введене США проти Куби понад півстоліття тому, залишається головною перешкодою для розвитку економіки країни, і порівняв його з динозавром.

Українські Національні Новини

Новини Світу