derzhdopomoga-zvilnenim-z-polonu-u-minveteraniv-rozpovili-khto-ne-otrimaye-100-tis-grn

Держдопомога звільненим з полону: у Мінветеранів розповіли, хто не отримає 100 тис. грн

 • 16398 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Державну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень зможуть отримати всі звільнені з полону українці, окрім тих, чиї дії були злочинними щодо України. Про це заявив начальник управління Мінветеранів Сергій Мокренюк в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає УНН.

"До кінця 2019 року право отримати матеріальну допомогу у розмірі 100 тисяч мали отримати ті, хто знаходився ув’язненим за політичними мотивами. Ми змінили цю конструкцію, внесли зміни і зараз така опція є і щодо тих, хто затриманий через політичні мотиви, громадянську позицію та через професійну діяльність. Постанова набула чинності", - зазначив Мокренюк.

За його словами, буде створена комісія, яка буде розглядати звернення заяв родичів тих осіб для прийняття рішення щодо можливості виплати їм матеріальної допомоги у розмірі 100 тисяч гривень.

"Щодо звільнених - це окрема позиція, інша підстава. Для таких людей можливість виплати 100 тисяч - у зв’язку з тим, що їх звільнили... Єдині, хто не можуть отримати ці виплати – ті, чиї дії були злочинними щодо держави Україна", - повідомив Мокренюк.

Також він зазначив, що зі звільненими особами працюють СБУ, Генпрокуратура та поліція. Їх допитують щодо фактів перебування в полоні, щодо порушення норм міжнародного гуманітарного права з боку адміністрацій в ОРДЛО.

Нагадаємо, Офіс Президента України опублікував список всіх українців, які були звільнені та повернулися на підконтрольну Україні територію 29 грудня.

Українські Національні Новини

Суспільство