derzhduma-rosiyi-zaboronila-ototozhnyuvati-srsr-z-natsistskoyu-nimechchinoyu

Держдума Росії заборонила ототожнювати СРСР з нацистською Німеччиною

 • 17100 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Держдума Російської Федерації прийняла в третьому остаточному читанні законопроект про заборону публічно ототожнювати цілі і дії Радянського Союзу і нацистської Німеччини у Другій світовій війні, а також заперечувати вирішальну роль радянського народу в перемозі над фашизмом. Законопроект на розгляд внесли депутати від партії "Єдина Росія", інформує УНН.

Деталі

Зміни внесуть до закону "Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років".

Відповідно до законопроекту, в публічному виступі або в творах, що публічно демонструються в ЗМІ та інтернеті заборонено "ототожнювати мету, рішення і дії керівництва СРСР, командування та військовослужбовців СРСР з цілями, рішеннями і діями керівництва нацистської Німеччини, командування та військовослужбовців нацистської Німеччини і європейських країн", встановлених вироком Міжнародного військового трибуналу. Також забороняється "заперечення вирішальної ролі радянського народу у розгромі нацистської Німеччини і гуманітарної місії СРСР при звільненні країн Європи".

У пояснювальній записці зазначається, що ініціатива націлена проти прирівнювання "дій солдатів-визволителів зі спрямованими на знищення народів, діями солдат-окупантів". При цьому законодавці заявляють про прагнення зберегти "простір для історичних досліджень, наукових дискусій, в тому числі в частині обговорення конкретних дій і вчинків конкретних осіб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Держдуми РФ закликав УЄФА заборонити форму збірної України на Євро

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі