derzhlisagentstvo-rozrobilo-zakonoproekt-schodo-vidpovidalnosti-za-obig-dereva-bez-birki

Держлісагентство розробило законопроект щодо відповідальності за обіг "дерева без бирки“

 • 15539 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Державне агентство лісових ресурсів України підготувало законопроект щодо відповідальності за збут, закупівлю, перевезення, зберігання та використання незаконно заготовленої деревини, який наразі опрацьовується в профільному екологічному комітеті Верховної Ради. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу агентства.

"Ми хочемо запровадити відповідальність за збут, закупівлю, перевезення, зберігання та використання незаконно заготовленої деревини. Кожен має розуміти: за будь-який етап проходження незаконної деревини, всі, хто до цього причетний, понесуть відповідальність, аж до кримінальної. Також законопроект передбачає стовідсоткову сертифікацію виробів з деревини. Це означає, що нікому не вдасться хитрими шляхами обійти законодавство і використати нелегальну деревину у виробництві", - наголосив голова Держлісагентства Андрій Заблоцький.

Так, він пояснив, що однією з причин незаконних рубок є попит на таку деревину.

"Ми проаналізували законодавство і виявили низку прогалин. Зараз немає відповідальності за використання незаконної деревини. Якщо "чорний" лісоруб встиг продати на якусь пилораму незаконну деревину, то вже нікого притягти до відповідальності неможливо", - зазначив Заблоцький.

Нагадаємо, що в Україні за І квартал цього року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, обсяг незаконних рубок зменшився на 34%.

Українські Національні Новини

Політика