derzhprikordonsluzhba-na-kordonakh-bilorusi-narazi-nemaye-migrantiv-do-yes

Держприкордонслужба: на кордонах Білорусі наразі немає сплеску нелегальних мігрантів до ЄС

 • 23305 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. На кордонах Білорусі наразі немає потоку мігрантів до Європейського Союзу. Про це журналісту УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби України - прессекретар Андрій Демченко.

Цитата:

“Для ділянки кордонів з Білоруссю це (потік мігрантів - ред.) не притаманно. Навіть зараз, коли з Європейського Союзу є такі повідомлення, що з Білорусі є значні потоки мігрантів до ЄС, можу сказати, що це не так”, - зазначив Демченко.

Доповнення

Про нелегальних мігрантів з Білорусі заявив, у тому числі, президент Литви Ґітанас Науседа. Він наголосив, що білоруський режим використовує міграцію своїх жителів для того, щоб здійснювати тиск на Литву та на Євросоюз. За його словами, наразі кількість мігрантів з Білорусі в Литву перевищила тисячу осіб, та країна зараз стикається з міграційною кризою.

Також зазначалося, що Білорусь неохоче йде на співпрацю з литовськими прикордонниками, які звертаються за допомогою в розслідуванні випадків проникнення нелегальних мігрантів на територію Литви через кордон.

Водночас, у Литві оголосили надзвичайну ситуацію через збільшення міграційних потоків з Білорусі.

На фоні зростаючої нелегальної міграції через Білорусь, влада Литви оголосила про плани побудувати табір біженців для до 350 осіб в Центрі реєстрації іноземців (URC) в Пабраді.

Українські Національні Новини

Політика