derzhprodspozhivsluzhba-kozhen-tretiy-zaklad-na-cherkaschini-pratsyuye-v-antisanitariyi

Держпродспоживслужба: кожен третій заклад на Черкащині працює в антисанітарії

 • 10430 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Кожен третій соціально значущий об’єкт на Черкащині працює із порушенням санітарних норм, передає УНН із посиланням на пресслужбу Держпродспоживслужби.

Контролери перевіряли соціально значущі заклади Черкаської області у період з 31 серпня по 4 вересня.

Загалом було здійснено 481 моніторингову перевірку.

"Порушення санітарних норм і правил, протиепідемічних заходів, визначених постановами головного державного санітарного лікаря України, були виявлені на 167 з них (34,7%)", - йдеться у повідомленні.

Антирейтинг закладів, де були зафіксовані порушення, очолили перукарні та салони краси.

Майже 67% з них не дотримуються тих чи інших вимог.

"Більше 50% перевірених закладів непродовольчої торгівлі, громадського харчування також потрапили до числа антилідерів", - розповіли у Держпродспоживслужбі.

Контролери перевірили також роботу 24 закладів освіти в умовах карантину. У ході перевірок було виявлено 6 порушень санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил.

"За результатами перевірок складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення (у Драбівському та Смілянському районах), керівникам закладів направлено 6 приписів і пропозицій щодо усунення виявлених порушень", - розповіли у Держпродспоживслужбі.

Загалом за наслідками проведених моніторингових перевірок складено 27 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства.

"Керівникам підприємств, установ направлено 166 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, направлено 70 інформацій", - уточнили контролери.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба зупинила роботу свиноферми, яка отруювала село під Києвом.

Українські Національні Новини

Суспільство