derzhsekretar-ssha-pidsumuvav-vizit-do-kiyeva

Держсекретар США підсумував візит до Києва

 • 29988 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Державний секретар США Майк Помпео подякував Україні за прийом та пообіцяв, що Сполучені Штати залишаються непохитними у підтримці суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. Про це він написав у себе в Twitter, передає УНН.

"США залишаються непохитними у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Я чітко дав це зрозуміти під час всіх своїх зустрічей тут, і робитиму це й надалі. Дякую всім, хто приймав мене в Україні, за гостинність", - написав держсекретар.

Він також подякував Національному військово-медичному клінічному центру і храму Покрови Пресвятої Богородиці, який відвідав під час візиту в Україну, за теплий прийом.

"Для мене було честю зустрітися як з військовослужбовцями, пораненими під час захисту демократії України, так і тими, хто надає їм медичну та духовну підтримку", - додав Помпео.

Нагадаємо, під час зустрічі з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком, держсекретар запевнив у повній підтримці України у справі припинення агресії Росії. 

Як повідомляв УНН, раніше журналістка шановного американського видання National Public Radio Мері Келлі заявила, що державний секретар США Майк Помпео після інтерв'ю NPR накричав на неї. Помпео нібито відвів її для приватної бесіди, під час якої він "кричав на неї" і, серед іншого, запитав: "Ви думаєте американцям не байдужа Україна?".

Українські Національні Новини

Політика