derzhsekretar-ssha-pripinennya-vognyu-v-ukrayini-na-daniy-moment-ye-nepripustimim

Держсекретар США: "Припинення вогню в Україні на даний момент є неприпустимим"

 • 507064 переглядiв

КИЇВ. 20 березня. УНН. Міжнародна спільнота має відкидати будь-які тактичні кроки росії щодо заклику до припинення вогню в Україні, які підтримує Китай, заявив у понеділок держсекретар США Ентоні Блінкен, передає УНН.

Цитата

"Світ не повинен бути введений в оману жодними тактичними кроками росії, які підтримує Китай чи будь-яка інша країна, щоб заморозити війну на своїх умовах", - сказав Блінкен.

Деталі

Його виступ на пресконференції, присвяченій випуску Доповідей про дотримання прав людини у країнах за 2022 рік у Державному департаменті, пролунав на тлі зустрічі володимира путіна та китайського колеги Сі Цзіньпіна у Москві.

Високопоставлений дипломат сказав, що план припинення війни в Україні має підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України.

"Будь-який план, який не ставить в основу цей найважливіший принцип, у кращому випадку є тактикою затягування переговорів або просто спрямований на те, щоб сприяти несправедливому результату. Це не конструктивна дипломатія. Заклик до припинення вогню, який не включає виведення російських військ з території України, фактично означав би підтримку ратифікації російського завоювання", - сказав Блінкен.

Він також зазначив, що перемир'я без міцного рішення дозволить путіну відпочити та переобладнати свої війська, а потім відновити війну у вигідніший для росії час.

Українські Національні Новини

Новини Світу