derzhsekretar-ssha-sturbovaniy-proboyu-rosiyi-rozpaliti-kotel-mizh-virmeniyeyu-ta-azerbaydzhanom-schob-vidvernuti-uvagu-vid-ukrayini

Держсекретар США стурбований спробою росії "розпалити котел" між Вірменією та Азербайджаном, щоб відвернути увагу від України

 • 96062 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що його непокоїть спроба росії "розпалити котел" між Вірменією та Азербайджаном, "щоб відвернути увагу від України", пише Reuters, передає УНН.

Цитата

"Чи намагається росія якимось чином розпалити вогонь, відволікти увагу від України, це те, про що ми завжди турбуємося", - сказав Блінкен.

"Але якщо росія справді зможе використати свій вплив на благо, тобто покласти край насильству та закликати до сумлінної участі у побудові миру, це буде позитивним моментом".

Деталі

Блінкен сказав, що вчора ввечері розмовляв із лідерами Вірменії та Азербайджану і "закликав їх зробити все можливе, щоб відмовитися від будь-якого конфлікту та повернутися до розмов про побудову міцного миру між їхніми країнами".

"Ми знову стали свідками спалаху бойових дій, що нікому не цікаво", - додав він.

Доповнення

Прем'єр-міністр Вірменії заявив, що щонайменше 49 вірменських солдатів було вбито внаслідок нових зіткнень на кордоні між Вірменією та Азербайджаном цього тижня.

У зверненні до парламенту Вірменії у вівторок прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян сказав: "Наразі ми маємо 49 військовослужбовців загиблих у бою, що підтверджено Міністерством оборони. Але я також мушу визнати, що це число, на жаль, не остаточне".

Міноборони Азербайджану оприлюднило також свої втрати.

Загалом під час провокації загинуло 50 азербайджанських військовослужбовців, у тому числі 8 прикордонників.

Українські Національні Новини

Новини Світу