derzhsekretar-ssha-ukrayina-vtrachaye-tretinu-vvp-cherez-koruptsiyu

Держсекретар США: Україна втрачає третину ВВП через корупцію

 • 40697 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен акцентував на масштабній корупціі в Україні. Про це він заявив на відкритті конференції у Литві з питань реформ в Україні, передає УНН.

Цитата:

"40 млрд доларів - приблизно 30% українського ВВП - втрачається через корупцію, може й більше. Це переплата за енергетику, це недообслуговування українських лікарень і шкіл, а також хабарі", — сказав він.

Також він додав, що в Україні панує олігархат.

По темі

Більше половини українців не довіряють НАБУ та іншим антикорупційним органам. 

Водночас британські оглядачі прогнозують зниження ефективності НАБУ, адже їх робота час від часу політизується.

Про те, що НАБУ вже "пробуксовує" в ефективності, свідчить масштаб корупції в "Укрзалізниці". Боротьбу з корупцією на підприємстві детективи бюро запустили в далекому 2017 році. Тоді директор бюро Артем Ситник заявив, що розслідуванням зловживань в "Укрзалізниці" зайнятий цілий відділ детективів. Однак на ділі це виявилося не так. Спеціальний відділ НАБУ завантажили іншими справами, в тому числі політичними, тому прямими обов'язками детективи не займалися, що в підсумку призвело до плачевного стану і розкрадання "Укрзалізниці".

Неефективність НАБУ в частині боротьби з корупцією підтвердила також парламентська Тимчасова слідча комісія з "Укрзалізниці". Вона почала свою роботу в січні і днями затвердила звіт за результатами піврічної роботи.

Масштабна корупція, з якою не справляється НАБУ, некомпетентні менеджери і повсюдна недбалість - основні причини занепаду "Укрзалізниці", за оцінкою ТСК. Комісія закликає в терміновому порядку звільнити всіх членів Наглядової ради та керівництво компанії, і на їх місце взяти компетентних людей. Разом з тим НАБУ має організувати роботу детективів і виправдати існування свого спецвідділу з розслідування корупції в "УЗ".

Українські Національні Новини

Політика