derzhsluzhbovets-chasiv-yanukovicha-anatoliy-amelin-zvinuvativ-zmi-u-zvyazkakh-iz-partiyeyu-regioniv

Держслужбовець часів Януковича Анатолій Амелін звинуватив ЗМІ у зв’язках із Партією Регіонів

 • 298229 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Держслужбовець часів Віктора Януковича, а нині - бізнесмен та ​​незалежний член Наглядової ради "Укрзалізниці" Анатолій Амелін на своїй сторінці в Facebook заявив, що “агенція”, яка створена за кошти Партії Регіонів, замовила журналістське розслідування, передає УНН.

Деталі

За добу до цього Амелін цікавився у своїх дописувачів, хто є власником ІА УНН, після чого опосередковано натякнув на УНН, яке нібито було створено за кошти Партії Регіонів.

Водночас саме Амелін, який був звільнений з держпосади у 2015 році тодішнім Президентом Петром Порошенком через низку підстав, передбачених ЗУ "Про очищення влади", працював за часів розквіту Партії Регіонів (2010-2014 рр.) членом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Як писали тоді ЗМІ, призначення Амеліна на відповідну посаду могло відбутися в т.ч. за сприяння Ріната Ахметова (на ринку Амеліна називали "фінансистом Ахметова"), - повідомляло видання “Економічна правда”.

А у 2019-му - компанія “Сокур”, кінцевим бенефіціаром якої є той самий Амелін, викупила у Дельта Банку борг Ахметова на 234 млн грн з дисконтом 80%.

Додамо

Раніше п’ятий Президент України Петро Порошенко заявляв, що УНН належить видатним діячам Партії Регіонів. Однак суд ​​визнав заяви Порошенка про УНН недостовірними та зобов’язав їх спростувати, чого Порошенко й досі не зробив.

Зі свого боку, директор та засновник агентства УНН Уляна Лозан заявила, що ІА УНН ніколи не належало та не належатиме жодному політику чи бізнесмену, а будь-які заяви про таку приналежність агентства є брехливими та образливими, а отже будуть оскаржуватися у суді.

Українські Національні Новини

Суспільство