derzhspetszvyazku-pogodzhuvatime-shifruvannya-informatsiyi-z-obmezhenim-dostupom-dlya-peredachi-nato

Держспецзв'язку погоджуватиме шифрування інформації з обмеженим доступом для передачі НАТО

 • 13115 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо внесення змін до Положення про Адміністрацію Держспецзв’язку. Так, служба погоджуватиме застосування засобів криптографічного захисту інформації та апаратних засобів для передачі інформації НАТО з обмеженим доступом. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Держспецзв’язку.

"З метою реалізації національних зобов’язань України, визначених Адміністративними домовленостями щодо охорони інформації з обмеженим доступом між Урядом України та НАТО, у середу на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено рішення щодо внесення змін до Положення про Адміністрацію Держспецзв’язку", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що акредитація з питань безпеки здійснюватиметься з метою встановлення достатнього рівня захисту з урахуванням умов конфіденційності, цілісності, доступності, ідентифікації та безвідмовності, а також враховувати існуючі рекомендації, визначені Комітетом безпеки НАТО.

Відповідно до змін Адміністрація Держспецзв'язку:

- набула право здійснювати нормативне регулювання аспектів акредитації з питань безпеки інформаційно-комунікаційних систем;

- організовуватиме таку акредитацію та надаватиме консультації, розроблятиме вимоги та рекомендації з безпеки;

- перевірятиме заходи з безпеки ІТС на відповідність вимогам законодавства та надаватиме відповідні рекомендації;

- погоджуватиме застосування засобів криптографічного захисту інформації та апаратних засобів для передачі інформації НАТО з обмеженим доступом.

Нагадаємо, понад 70% від загальної кількості всіх кібератак на органи державної влади України відбувається з боку Російської Федерації. 

Українські Національні Новини

Політика