derzhspozhivsluzhba-mala-povidomiti-pro-spalakh-koronavirusu-na-virobnitstvi-kuryatini-ekspert

Держспоживслужба мала повідомити про спалах коронавірусу на виробництві курятини - експерт

 • 15626 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Держспоживслужба повинна була повідомити про випадок масового інфікування коронавірусом співробітників Володимир-Волинської птахофабрики (виробник курятини "Епікур"). Про це в коментарі УНН заявив виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Максим Несміянов.

"Контролер в особі Держспоживслужби повинен був повідомити громадськість про те, що сталося. Служба повинна була розповісти, які заходи вона здійснила, що зробила з продукцією, яка виробляється на птахофабриці. В цілому, розповісти про свої дії, спрямовані на те, щоб не постраждав кінцевий споживач", - каже експерт.

Слідом за контролерами про те, що сталося, повинна була повідомити птахофабрика. З точки зору соціальної відповідальності, каже Несміянов.

Натомість, птахофабрика побоялася падіння продажів, припускає експерт.

"Вони побоялися іміджевих втрат, падіння продажів, закриття підприємства, що призвело б, у найгіршому варіанті, до банкрутства підприємства. Саме з цих причин птахофабрика відгородила громадськість від того, що сталося. Але безуспішно", - підкреслив експерт.

Несміянов також прогнозує падіння продажів курятини у зв'язку зі спалахом коронавірусу.

"Думаю, продажі у них точно впадуть", - говорить він.

Нагадаємо, про масовий спалах коронавірусу на Володимир-Волинській птахофабриці стало відомо від головного санітарного лікаря Волинської області Наталії Янко. Вона повідомила, що з COVID-19 на птахофабриці налічується 48 працівників, тому вирішується питання про тимчасове закриття виробництва.

У травні про поодинокі випадки повідомляла волинська влада.

Сам же виробник "Епікур" намагався приховати наявність інфікованих на птахофабриці. У пресслужбі довгий час не підтверджували інформацію про інцидент, запевняючи, що "такої інформації немає".

Після вчорашньої заяви Янко "Епікур" таки підтвердив наявність інфікованих, проте не повідомив, яка кількість працівників з COVID-19 зафіксована на птахофабриці.

Українські Національні Новини

Економіка