desiatky-krain-vyslovyly-hotovnist-braty-uchast-u-proiektakh-yaki-spryiatymut-povernenniu-ukrainskykh-ditei

Десятки країн висловили готовність брати участь у проєктах, які сприятимуть поверненню українських дітей

 • 26152 переглядiв

Десятки країн висловили готовність брати активну участь у представлених Україною проєктах, які сприятимуть поверненню та реінтеграції українських дітей, викрадених та насильно переміщених росією.

Україна та Канада провели чергове засідання Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, до роботи якої залучено вже 35 країн. На засіданні Україна представила проєкти, що сприятимуть поверненню та реінтеграції дітей. Десятки країн висловили готовність брати активну участь у реалізації презентованих проєктів.  Про уе УНН повідомляє із посиланням на Офіс Президента. 

Деталі 

Як повідомляється, на засіданні Міжнародної коаліції за повернення українських дітей були представлені конкретні проєкти для залучення країн – членів коаліції до роботи над поверненням та реінтеграцією викрадених росією українських дітей.

Під час засідання Україна презентувала конкретні проєкти та способи залучення країн до активної роботи з повернення незаконно депортованих і примусово переміщених росією дітей. 

Пропоновані ініціативи охоплюють такі сфери: виявлення місцеперебування викрадених українських дітей, розробка механізмів їх повернення, участі у дипломатичних переговорах, підтримка дітей після повернення та забезпечення їхньої реабілітації, притягнення винних осіб до відповідальності, а також проведення спільних інформаційних кампаній.

Сьогодні на зустрічі коаліції презентували проєкти, які сприятимуть поверненню та реінтеграції українських дітей. Радий вітати готовність учасників коаліції підтримати реалізацію запропонованих Україною проєктів уже найближчим часом

– зазначив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. 

Начальниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генерального прокурора Юлія Усенко запросила країни – учасниці коаліції співпрацювати з Україною задля притягнення до відповідальності злочинців, які спланували, організували та реалізували політику депортації українських дітей. 

Україна прагне адаптувати найкращі міжнародні практики у межах роботи з дітьми, а також посилити співпрацю, спрямовану на притягнення винних осіб до відповідальності за злочини депортації та примусового переміщення. Також ми потребуємо підтримки в системному навчанні фахівців, які розслідуватимуть злочини, скоєні проти дітей. Не менш важливим є зміцнення потенціалу щодо збору доказів за умови відсутності доступу до тимчасово окупованих територій, свідків та потерпілих, документів та інших доказів

- заявила вона. 

За підсумками другого пленарного засідання Міжнародної коаліції за повернення українських дітей десятки країн висловили готовність брати активну участь у реалізації презентованих Україною проєктів, що сприятимуть поверненню та реінтеграції українських дітей.  

Доповнення 

2 лютого у Києві, під час візиту міністерки закордонних справ Канади Мелані Жолі  було оголошено про початок роботи міжнародної коаліції щодо повернення українських дітей. Цього ж дня в Офісі Президента був укладений відповідний рамковий документ діяльності коаліції. 

Загальна кількість країн – учасниць коаліції зросла до 35 завдяки приєднанню двох нових членів – Ліхтенштейну та Словенії. 

Популярні

Новини по темі

В міноборони рф заявили про збиття вночі 5 дронів

 • 23602 переглядiв

На Миколаївщині вночі знищили "шахед" - ОВА

 • 21476 переглядiв