desyat-rokiv-pozbavlennya-voli-virok-grimchaku-vstupiv-u-silu

Десять років позбавлення волі: вирок Гримчаку вступив у силу

 • 1732753 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака засуджено до 10 років позбавлення волі. Сьогодні вирок вступив у силу. Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає УНН.

Цитата

“Вирок колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку набрав законної сили. На сьогодні його скеровано для виконання”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Як інформує прес-служба Служби безпеки України, Гримчак визнаний винним у вимаганні та одержанні багатомільйонного хабаря.

Рішенням суду зловмисника визнано винним за статтями:

▪️ч. 4 ст. 190 (шахрайство)
▪️ч. 4, 5 ст. 369 (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище)

Експосадовця та його помічника співробітники СБУ затримали у серпні 2019 року під час одержання частини коштів – 480 тис. дол.

Він вимагав 1,1 млн дол. від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

Нагадаємо

24 лютого цього року Вищий антикорупційний суд засудив колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП