desyatki-tisyach-lyudey-protestuyut-u-gonkongu-cherez-smert-studenta

Десятки тисяч людей протестують у Гонконгу через смерть студента

 • 9832 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Після смерті 22-річного студента у Гонконгу поновилися масові демонстрації за участю десятків тисяч осіб. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP і DW.

Протестувальники таким чином віддали шану активісту протестного руху Алексу Чоу, про смерть якого стало відомо у п'ятницю, 8 листопада. Учасники акції були одягнені переважно у чорне й вимагали незалежного розслідування обставин його загибелі.

Наразі відомо, що Чоу отримав важкі травми внаслідок падіння з третього на другий рівень автомобільного паркінгу неподалік від місця, де правоохоронцями було розпилено сльозогінний газ.

Протести через смерть активіста тривають вже другий день. Напередодні у них взяли участь тисячі людей. Частина акцій при цьому завершилася сутичками із поліцією: демонстранти блокували вулиці, зводили барикади та трощили станції метро.

Водночас у суботу правоохоронці затримали щонайменше трьох депутатів місцевого парламенту, які належать до опозиції. Також повідомляється, що ще четверо депутатів отримали повідомлення з вимогою прийти до поліцейських відділків. Причиною затримання називають участь депутатів у бійці під час парламентського засідання у травні цього року, коли опозиціонери намагалися заблокувати ухвалення скандального закону про екстрадицію правопорушників на запит китайської влади.

Нагадаємо, саме цей законопроект й спричинив у Гонконгу, який є спеціальним адміністративним районом КНР, хвилю протестів, що тривають з червня цього року. За даними організаторів, у деякі дні в акціях брали участь понад мільйон людей. 23 жовтня в місцевому парламенті Гонконгу офіційно відкликали законопроєкт, який би дозволив екстрадицію правопорушників, однак протести це не спинило.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На слухання до Конгресу хочуть викликати сина Байдена

     • 9232 переглядiв

    ДБР затримало двох митників та прикордонника за хабарі

     • 16462 переглядiв

    У Кропивницькому поліцейський на смерть збив пішохода

     • 12054 переглядiв

    Іран знову погрожує виходом з ядерної угоди

     • 10226 переглядiв