desyatki-tisyach-viyshli-na-marsh-zhinok-proti-d-trampa-u-vashingtoni

Десятки тисяч вийшли на "Марш жінок" проти Д.Трампа у Вашингтоні

 • 12790 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Десятки тисяч людей у ​​Вашингтоні вийшли на "Марш жінок", який став кульмінацією міжнародної кампанії протесту в перший день після інавгурації президента США Дональда Трампа, передає УНН з посиланням на ВВС.

Спочатку очікувалося, що в марші візьмуть участь до 200 тисяч осіб, однак незадовго до початку акції організатори підвищили очікувану явку до 500 тисяч.

У знак солідарності з маршем в Вашингтоні акції протесту проходять в сотнях міст, в тому числі в Сіднеї, Лондоні, Парижі та Барселоні. В цілому на суботу заплановані до 700 "жіночих маршів" по всьому світу.

Організатори, серед яких активісти лівих партій, феміністських і "зелених" рухів, хочуть привернути увагу до проблеми прав жінок, які, на їхню думку, перебувають під загрозою в зв'язку з приходом до влади Дональда Трампа.

Учасники маршу, багато з яких одягнені в яскраво-рожеві шапки, також виступають за расовe рівність, доступну охорону здоров'я і право на аборти.

Д.Трамп викликав бурхливе обурення ліберально налаштованих американців під час передвиборної кампанії, зневажливо висловлюючись про жінок, мексиканців і мусульман, а також стривожив багатьох за кордоном, пообіцявши, що буде керуватися принципом "Америка передусім".

Українські Національні Новини

Новини Світу