detali-viyskova-tayemnitsya-u-minoboroni-zaklikali-ne-obgovoryuvati-kontrnastup

Деталі – військова таємниця: у Міноборони закликали не обговорювати контрнаступ

 • 263004 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Наразі лише Президент, міністр оборони та головнокомандувач можуть говорити про військові плани, інші – лише цитувати. Тому публічно не варто обговорювати український контрнаступ. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає УНН.

Цитата

«Добре, що ніхто в пабліку не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій. Тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу», – зазначила Маляр.

Додамо

Вона нагадала, що стратегічні військові плани і задуми мають право оприлюднювати три особи: Верховний Головнокомандувач (Президент), міністр Оборони, Головнокомандувач. Всі інші – лише цитувати.

«Не треба задавати в ефірах питання експертам – а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії. У нас один стратегічний план – звільнити всі наші території. А деталі – то вже військова таємниця. Бо інформація - це теж зброя і ми нею теж воюємо», – додала Маляр.

Нагадаємо

Через провальний весняний наступ, в інформаційному просторі рф часто починають з'являтись згадування про ймовірний великий контрнаступ з боку України.

Українські Національні Новини

Війна