deyaki-chleni-nato-vse-sche-bachat-ukrayinu-kriz-prizmu-rosiyi-kuleba

Деякі члени НАТО все ще бачать Україну крізь призму Росії – Кулеба

 • 22094 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Деякі союзники НАТО все ще бачать Україну через призму своїх відносин з Росією. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю CNN, пише УНН.

Цитата

"Реформи йдуть, і я не сумніваюся, що ми будемо відповідати всім необхідним критеріям. Однак не варто ігнорувати слона в кімнаті. Я про те, що деякі союзники по НАТО все ще бачать Україну через призму своїх відносин з Росією. Ось чому я ніколи не втрачаю можливості закликати їх розглядати Україну як таку, а не через призму Росії", - заявив міністр.

Деталі

Він нагадав, що метою України, закріпленої в Конституції держави, є набуття повноцінного членства в НАТО і в ЄС.

"Я не сумніваюся, що ми будемо членами ЄС і НАТО, хоч це і не відбудеться прямо завтра", - додав дипломат.

Додамо

Як повідомляв УНН, раніше в НАТО розвіяли топ-5 міфів про Альянс. Один з головних полягає в тому, що Україна "не отримає членство".

В Альянсі стверджують, що союзники по НАТО вітають прагнення України вступити в НАТО і підтримують рішення, прийняте на саміті в Бухаресті в 2008 році, про те, що Україна стане членом Північноатлантичного союзу.

"Рішення про членство в НАТО приймаються кожним індивідуальним заявником і 30 країнами-членами НАТО. Росія не має права втручатися і не може накласти вето на такий процес", — підкреслили в Альянсі.

У НАТО також підкреслили, що відкидають будь-яку ідею про сфери впливу в Європі - вони "є частиною історії і повинні залишатися частиною історії".

Українські Національні Новини

Політика